Не мога да кажа на 100%, че е имал относително голямо

...
Не мога да кажа на 100%, че е имал относително голямо
Коментари Харесай

Ген. Тодор Коджейков: Не само службите определят сигурността у нас

" Не мога да кажа на 100%, че е имал относително огромно въздействие, само че до известна степен това, което излиза в публичното пространство, е, че е имало някакво въздействие. До 2009 година сигурно, като консултант в ДАНС, по-късно не знам какви са били неговите връзки в службите. Твърди се, че е желал да се върне като ръководител на ДАНС. Но това, което излиза в пространството, са негови думи за неговото предпочитание, а дали това е щяло да се случи - не мога да кажа ", каза бившият шеф на НСО ген. Тодор Коджейков в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него причинителят на убийството няма да бъде оголен, а още по-малко поръчителят.

Но е безапелационен, че първо би трябвало " да си оправим страната от вътрешната страна ".

" Случаят с основния секретар и взаимните обвинявания могат да бъдат избегнати в бъдеще. Един министър от служебното държавно управление има същите пълномощия, като министър, който е определен през Народното събрание и избори. Той може да назначава, може да уволнява. Министър-председателят се назначава от президента. Така че в случай че може да се реши този проблем и служебните държавни управления да не могат да уволняват министрите. Тогава към този момент няма да има такива проблеми ", показа ген. Тодор Коджейков.

Той е на мнение, че службите напоследък са извънредно подвластни.

" Заради това има демотивация в службите, тъй като професионализмът остава на последно място, а преди всичко е: " Аз познавам ", " Аз съм непосредствен до този ". Ако е назначен поради професионалните си услуги - прелестно, ние сме дребна страна, всеки се познава с някого. Парите също не са главния фактор, доста хора през годините, които са експерти, са работили за минимални заплащания. Всичките ние сме били стимулирани от това, че работим за България и жителите ", призна още ген. Коджейков.

Попитан дали има по какъв начин службите да стигнат до информацията, в случай че се готви поръчково ликвидиране: " Едва ли службите ще знаят за убийството на даден човек и няма да вземат нужните ограничения. Службите не могат да носят отговорност за цялото положение на страната - имаме прокуратура, имаме правосъдна власт, има още ведомства, които дават отговор за сигурността на страната. Никой не си приказва с никого. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР